browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wie zijn wij

 

Wij zijn een groep vrienden die Nepal in ons hart hebben gesloten.

Het eerste bezoek van Henk aan Nepal is al meer dan 25 jaar geleden. Hij raakte zo gefascineerd van dit mooie land, de cultuur en de mensen dat het zo'n beetje zijn tweede vaderland werd. Mede door zijn verhalen raakte zijn vrouw Lilian en vriend Jo ook geïnteresseerd in Nepal. Gedurende onze tochten maakten we kennis met de Nepalese bevolking en werden er vriendschappelijke banden opgebouwd met gidsen en dragers. Zo is de eerste sponsoring van Pasang ontstaan. Door sterfgevallen, armoede, en persoonlijke banden zijn er later nog eens 4 kinderen bijgekomen. Uiteindelijk zorgt deze sponsoring ervoor dat 5 kansloze kinderen een mooie toekomst kunnen opbouwen

De Sponsoring

In Nepal stijgen de kosten van het onderwijs jaarlijks. Ondanks deze kostenstijging is ons doel de kinderen het gehele schooltraject te blijven begeleiden. Daarom zijn we permanent op zoek naar sponsoren die ons hierin willen ondersteunen en proberen we activiteiten te organiseren om zo wat extra geld te genereren. De bijdrage van sponsors  is geheel vrijblijvend maar we vragen nieuwe sponsoren zich wel te realiseren dat kinderen afhankelijk zijn van ons en dat de sponsoring liefst een aantal jaar moet duren. 

De gelden die wij van de sponsoren krijgen gaan 100% naar de scholen van de kinderen. Alle sponsoren krijgen jaarlijks informatie over de verrichtingen en inzicht in de studie resultaten. 

De kinderen (zie ook de tabbladen)

Van de 5 kinderen die we sponsoren wonen Sanu Maya en Sonam samen met hun ouders in Kathmandu. De studie kosten per kind per jaar zijn 500 Euro.

De andere 3 kinderen (Pasang, Ayush en Sherap) wonen buiten Kathmandu en verblijven gedurende het schooljaar in een internaat in Kathmandu. De studie- en internaat kosten voor deze kinderen bedragen 900 Euro.    

Daarnaast zorgen we ervoor dat de kinderen goede kleding krijgen en trakteren we hun daar waar mogelijk op een uitstapje of etentje als we zelf in Nepal zijn. 

Zie ook de tabbbladen over de kinderen.

Algemeen

Na een bezoek aan Nepal worden alle sponsoren geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Ook organiseren we na afloop van een trektocht aan Nepal een lezing en laten we de foto's zien van de kinderen en de tour.  

Interesse in sponsoring? 

Mail dan met henk@terwint.nl of jo.collaris@gmail.com voor gedetailleerde informatie.  

Bedankt voor jullie support!